Gemeenschap Sint-Paulus

Terug naar overzicht

Gemeenschap Sint-Paulus

Onze dominicaanse gemeenschap: zeven paters dominicanen

Samen zijn we met zeven paters. Drie Belgen, een Congolees en drie uit India. Paters van alle leeftijden: jong, van middelbare leeftijd en senior. Onze jonge confraters zijn nog volop bezig om hun universitaire studies te voltooien.

In onze gemeenschap aan de Veemarkt doen wij alles in gemeenschappelijk overleg. Elke dag hebben we onze gebedstijden. Morgengebed, eucharistie en avondgebed.

Koken doen we zelf. Elk van ons heeft zijn dag om te koken. Vlaamse keuken, Congolese keuken of goede pikante gerechten uit India.

Samen zijn wij pastoor van de Sint-Paulusparochie. We leven samen in één gemeenschap. Ja, het is zoals een familie samenleeft. Coronatijd is voor ons ook een gezegende tijd geweest. Door heel veel samen te zijn met elkaar in één huis, hebben we elkaar beter leren kennen en waarderen.

Paters dominicanen zijn studerende mensen. De ene schrijft boeken, iemand anders leest veel artikelen, een andere pater geeft videoconferenties.  Nog een andere verdiept zich in een ander apostolaat zoals bijvoorbeeld ziekenzorg of zorg voor ouderen.

De tijd na corona zal uitwijzen in welke richting ieder van ons zijn steentje kan bijdragen. Geleidelijk aan zullen wij het reilen en zeilen in de parochie leren kennen. Onze zoektocht begint nu. Onze weg moet nog gebaand worden en dit doen we “Langzaam maar zeker, maar zeker langzaam”. Groetjes van ons allemaal!

U kan ons contacteren via dominicanen@sintpaulusantwerpen.be

LAUDARE – BENEDICERE – PREDICARE

Didier Croonenberghs o.p.

Pastoor Sint-Pauluskerk Antwerpen

0497/23.83.60 pastoor@sintpaulusantwerpen.be

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven