Provincie België

Terug naar overzicht

Provincie België

De Dominicaanse provincie van België

Paters uit Vlaanderen en Wallonië zijn weer verenigd en duidelijk tweetalig en dat is voor niemand een probleem. Onze kloosters bevinden zich in Sint-Amandsberg, Brussel, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik en Antwerpen. We hebben ook ons huis en onze kerk in Knokke-Zoute.

Na vele jaren zijn we opnieuw één Belgische dominicaanse provincie. In Knokke gaan we tijdens het weekend (in normale tijden) steeds vieringen voor. Tijdens de week kunnen we er even uitblazen of gewoon een beetje vakantie nemen. In Knokke organiseren we ook af en toe studiedagen.

Elk klooster heeft zijn prior (zogezegd: de baas) die wordt gekozen door de kloostergemeenschap. Alle kloosters samen staan onder de deskundige leiding van de provinciaal die om de vier jaar wordt gekozen door onze broeders. Een broeder-vicaris en een broeder- econoom staan de provinciaal bij. Al deze broeders zorgen ervoor dat alles overal piekfijn verloopt.

Zieke broeders op leeftijd, die meer en meer hulp nodig hebben, kunnen naar een woonzorgcentrum te gaan. 

Leven als broeders onder elkaar, ja dat doen wij! Wij verzamelen elke dag om te bidden ‘s morgens en ‘s avonds. Elk klooster heeft ook zijn dagelijkse eucharistieviering. Elke gemeenschap leeft op een specifieke dominicaanse manier en dat betekent: studeren, bidden, mediteren en broederlijk samenzijn.

LAUDARE – BENEDICERE – PRAEDICARE

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven