Zondagsvieringen

Terug naar overzicht

Zondagsvieringen

Zondagsvieringen in Sint-Paulus Antwerpen

Elke zondag is er een viering om 10u30. De kerk is dan toegankelijk via de Veemarkt en de poort aan de Sint-Paulusstraat 22. Voor de vieringen op kerkelijke hoogdagen is het aangeraden om de kalender te raadplegen op deze website.

Een paar tips om een mooie viering te beleven

De parochiegemeenschap van Sint-Paulus nodigt u uit om deel te nemen aan de ontmoeting met Jezus Christus tijdens een gebeds- of eucharistieviering samen met de dominicaanse broeders van onze gemeenschap in Antwerpen. De levende Heer ontmoeten tijdens een viering in het prachtige kader van onze Sint-Pauluskerk is een bijzondere spirituele beleving. In normale omstandigheden is er elke zondag een mis om 10u30. De kerk is dan toegankelijk via de Veemarkt (hoek Veemarkt/Zwartzusterstraat) en de poort aan de Sint-Paulusstraat 22.

De algemene ceremoniarius van de Sint-Pauluskerk

De ceremoniarius van de Sint-Pauluskerk wordt aangesteld door de pastoor. Hij draagt de eindverantwoordelijkheid voor de “werkgroep liturgie” van de parochie. De ceremoniarii van beide kapellen staan hem bij in zijn taak.

Hij maakt de nodige afspraken met iedereen die betrokken is bij de liturgie: de celebrant, de ceremoniarii van beide kapellen, de intendant van de Muziekkapel, de organist-titularis, de kerkraad enz. Voor alle grote plechtigheden en de orkestmissen stelt hij telkens een draaiboek op waarin het verloop van de plechtigheid wordt beschreven en de taken verdeeld worden.

Op hoogfeesten en bijzondere plechtigheden draagt hij de ceremoniestaf van de Sint-Pauluskerk als uiterlijk teken van zijn functie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven