Museumnacht

Terug naar overzicht

Museumnacht

Museumnacht

Op de eerste zaterdag van augustus wordt in Antwerpen Museumnacht georganiseerd. Met één ticketje kan je dan meerdere musea bezoeken.

2018: Nachtraven, Verenigt u!

Op zaterdag 3 augustus 2018 komen liefhebbers van cultuur en duisternis naar Antwerpen voor Museumnacht. 20 Antwerpse musea zwaaien hun deuren open en verleiden je met concerten, workshops en rondleidingen. Eén kerk doet mee: de Sint-Pauluskerk. We stippelen een route uit om de vele bezoekers te kanaliseren: via de 15 mysteriën naar de Kruiswegkapel, dan naar de crypte om te eindigen in de tuin aan de Sint-Paulusstraat.

Kunstenaarsduo Kristo&Kristo toont en becommentarieert zijn werk: ‘De bewening van het zonnekind’ in de Kruiswegkapel. Valerie Van Roey, Wilfried Van den Brandde en Peter Van de Velde zorgen voor een muzikaal programma. Van de 9.600 bezoekers aan Museumnacht komen er 2.805 langs onze kerk. We worden net niet overrompeld.

2019: Nog meer volk!

Onze kerk neemt weer deel. We trekken lessen uit de vorig jaar en maken een strak organisatieplan op.

Volk in de crypte

24 uur lang zit een groep jongeren achter slot en grendel in de crypte van de kerk. Ze komen uit Warschau, Tilburg, Manchester en Antwerpen. Gedreven door slaaptekort maken ze een artistieke voorstelling met de kerk als decor. Ze laten zich inspireren door de locatie.

Volk in het klooster

Vanuit het ‘Schooltje’, een al lang ongebruikt, maar prachtig gerestaureerd gebouw, kunnen de bezoekers door de ramen kijken naar een binnenplaats, waarrond prachtige kloostergebouwen staan. Op een witte muur wordt een kaart van de site in de 17de eeuw getoond. Een gids vertelt een verhaal over schoonheid en verval. De nieuwste verborgen parel van Antwerpen.

Volk in de kerk

Het Dispuut van Rubens wordt ook in de kijker gezet. Sopraan Liesbeth Devos en bas-bariton Wilfried Van den Brande zorgen voor het muzikale luik. Met 12.000 bezoekers is Museumnacht 2019 een knaller van formaat. Wij ontvangen liefst 3735 bezoekers. daarmee zijn we, na het MAS, de meest bezochte locatie. Samen met de collega’s van de muziekkapel stellen we een wervelend programma samen met verschillende optredens van solisten.

2020: geen museumnacht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven